Milieuvriendelijke producten gemaakt van bamboe, lijst met voorbeelden

Milieuvriendelijke producten gemaakt van bamboe, lijst met voorbeelden

Bamboe is een, groen en ecologisch verantwoord materiaal. Het is sterker dan hout en groeit veel sneller. Bamboeproducten zijn er in allerlei soorten en maten. Van meubels tot aan tandenborstels. Alles is mogelijk! Maar waarom zou je kiezen voor bamboe en wat zijn goede en milieuvriendelijke producten gemaakt van bamboe?

Bamboe is sterk en veerkrachtig

Bamboe is een van de sterkste natuurlijke materialen die er bestaan. Het is veel sterker dan hout en heeft een hoge weerstand tegen breken. Bamboe is daarom uitermate geschikt voor het maken van meubels, vloeren, wandbekleding en plafonds. Bamboe vloeren zijn bijvoorbeeld 30% harder dan eiken vloeren.

Bamboe is schokbestendig en geluiddempend

Bamboe is een veerkrachtig materiaal waardoor het schokken en trillingen goed kan opvangen. Bamboe vloeren zijn dan ook uitermate geschikt voor ruimtes waar veel geluid wordt gemaakt, zoals bijvoorbeeld een woonkamer of keuken. Bamboe is ook een ideale isolator. Het is namelijk een natuurlijke warmte- en geluidsisolator.

Bamboe is duurzaam

Bamboe is een zeer snelgroeiende plant. Het groeit ongeveer 1 meter per dag! Daarnaast is bamboe een zeer sterke plant. Bamboeplantages kunnen tot wel 15 jaar lang geoogst worden, waarna de plant weer aangroeit. Bamboe is dus een zeer duurzaam materiaal. Daarnaast neemt bamboe CO2 op tijdens zijn groei. Bamboe is dus een ideale keuze als je op zoek bent naar een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Hierdoor is het ook uitermate geschikt om te gebruiken in producten.

Voorbeelden van milieuvriendelijke producten gemaakt van bamboe.

  1. Ondergoed. Ondergoed gemaakt van bamboe is zeer comfortabel. Bamboe is namelijk zacht, soepel en ademend. Daarnaast is bamboe antibacterieel en hypoallergeen. Bamboe ondergoed is dus uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Je kunt bamboe ondergoed hier kopen.
  2. Tandenborstels. Tandenborstels gemaakt van bamboe zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Bamboe tandenborstels zijn namelijk 100% biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn de borstels gemaakt van natuurlijke vezels, waardoor er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Bamboe tandenborstels zijn dus een veilige en duurzame keuze. Je kunt tandenborstels van bamboe bijvoorbeeld hier bestellen.
  3. Servetten en zakdoekjes. Zakdoekjes en servetten gemaakt van bamboe zijn sterk en absorberend. Daarnaast zijn deze producten 100% biologisch afbreekbaar. Bamboe servetten en papieren zakdoekjes zijn dus duurzaam en milieuvriendelijk. Zakdoeken gemaakt van bamboe zijn hier te koop.
  4. Meubels. Meubels gemaakt van bamboe zijn sterk, duurzaam en mooi. Bamboe is een lichte houtsoort, waardoor de meubels makkelijk te verplaatsen zijn. Bamboe meubels zijn ook onderhoudsvriendelijk. Ze hoeven namelijk niet afgelakt of geverfd te worden. Bamboe dus een ideale keuze als je op zoek bent nieuwe meubels. Daarnaast is bamboe een duurzamer materiaal dan gewoon hout. Je kunt meubels gemaakt van bamboe bijvoorbeeld hier bestellen bij de blokker.
  5. Klamboes, dekens en spreien. Klamboes, dekens en spreien gemaakt van bamboe zijn zacht, warm en absorberend. Bamboe is namelijk een natuurlijke isolator. Daarnaast zijn deze producten hypoallergeen en antibacterieel. Bamboe klamboes, dekens en spreien zijn dus uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Klamboes van bamboe zijn bijvoorbeeld hier te koop.
  6. Zitzak. Een zitzak gemaakt van bamboe is zeer comfortabel. Bamboe is namelijk zacht, soepel en ademend. Daarnaast is bamboe een natuurlijke isolator. Een zitzak gemaakt van bamboe is dus warm in de winter en koel in de zomer. Bamboe zitzakken zijn ook onderhoudsvriendelijk. Ze hoeven namelijk niet afgelakt of geverfd te worden. Bamboe zitzakken zijn dus een ideale keuze als je op zoek bent naar een comfortabele en duurzame zitzak. Een zitzak van bamboe is bijvoorbeeld hier te bestellen.
  7. Kleding. Kleding gemaakt van bamboe is zacht, sterk en ademend. Bamboe is namelijk zacht, soepel en ademend. Daarnaast is bamboe antibacterieel en hypoallergeen. Bamboe kleding is dus uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Kleding gemaakt van bamboe kan je bijvoorbeeld hier kopen.
  8. Schutting. Een schutting gemaakt van bamboe is een mooie en duurzame toevoeging aan je tuin. Bamboe is namelijk een zeer sterke en duurzame plant. Hierdoor is een schutting gemaakt van bamboe beter bestand tegen de elementen dan een normale houten schutting en heb je hier minder onderhoud aan. Dit terwijl het ook een duurzamere optie is dan een normale houten schutting en de prijzen ongeveer gelijk zijn. Een ideaal duurzaam alternatief dus die er ook nog erg leuk uit ziet. Een bamboe schutting kan je bijvoorbeeld hier kopen bij bol.com.
bamboe schutting

Er zijn dus een hoop producten waar bamboe een goed en duurzaam alternatief voor kan zijn, in plaats van het gebruikelijke hout of plastic. Wanneer je kiest voor deze producten kies je dus voor een beter milieu, zonder dat het voor jou veel nadelen geeft. In veel gevallen zitten er zelfs veel voordelen aan. Zoals bijvoorbeeld in levensduur, minder onderhoud of een antibacteriële werking. Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar er zijn nog veel meer. Duurzaamheid gaat niet alleen over het kiezen van het juiste materiaal, maar ook over het kiezen van een product dat bij jou past. Ik zou dus zeggen, probeer alles wat je kunt vinden en kijk wat er in jouw leven past!

Welke duurzame producten zijn er, met voorbeelden

Omdat je dit artikel leest verwacht ik dat je interesse hebt in (eenvoudige) manieren om duurzamer te leven. Hiervoor heb ik een lijst samengesteld met product(groepen) om je te helpen met het vinden van een aantal duurzame alternatieven voor producten die je waarschijnlijk toch al gebruikt.,

Zonnepanelen laten installeren? Dat kan je doen bij deze website. Vraag hier geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan en kijk hoe snel je je investering hebt terugverdiend.

Refurbished producten kopen? Dat kan je hier doen bij Remarkt.nl
Refurbished producten zijn eigenlijk 2ehand producten die weer als nieuw worden gemaakt en net zo goed zijn als de nieuwe variant hierop. Je krijg hier ook gewoon garantie op. Doordat de materialen opnieuw worden gebruikt zijn refurbished producten (vaak) goedkoper en veel beter voor het milieu.

Duurzame kleding gemaakt van bamboe. Van bamboe gemaakte kleding, die je bijvoorbeeld hier kunt kopen, zowel ondergoed als shirts voor zowel mannen als vrouwen is een goed duurzaam alternatief op katoenen kleding. Het is namelijk niet alleen een stuk duurzamer, het zit ook nog eens erg lekker, is anti transparant, antibacterieel en het filtert schadelijke UV straling. 

Biologische voeding. Eten is altijd duurzaam op het moment dat het biologisch is, dit komt omdat biologisch een beschermde term is. Je kunt dus gewoon de duurzame varianten kopen van eten dat je toch al wilde hebben in de supermarkt. Maar ik raad je ook zeker aan om eens op deze website te kijken. Hier worden namelijk heel veel biologische alternatieven verkocht van producten die je misschien regelmatig koopt, of wilt proberen. Al hun producten zijn naast milieuvriendelijk ook nog eens fair trade en dus goed voor de boeren.

Duurzame huidverzorgingsproducten: Veel van huidverzorgingsproducten zijn chemisch en niet echt goed voor het milieu. Duurzame alternatieven van deze huidverzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld biologische deodorant, make up, shampoo en nog veel meer. Dit kunt je kopen op dezelfde site als voor de biologische voeding hier, 

Duurzame lifestyle producten voor in huis: Denk hierbij bijvoorbeeld aan biologisch geproduceerde kussens, rietjes, snijplanken kommen of drinkflessen. Ook deze kan je weer kopen op diezelfde website, namelijk hier. Daarom zeg ik, echt een aanrader om deze website een keer goed door te lopen zodat je kunt zien wat je allemaal kunt gebruiken om zelf op een eenvoudige manier duurzamer te kunnen leven.