Hoe duurzaam is bamboe kleding

Hoe duurzaam is bamboe kleding

Je hebt vast wel eens van bamboe kleding gehoord. Het is een soort kleding gemaakt van de vezels van de bamboe plant. Het is een relatief nieuw materiaal dat steeds populairder wordt omdat het zo duurzaam is. Er zijn veel mensen die denken dat bamboe kleding beter is voor het milieu omdat het een natuurlijk materiaal is. Maar is dat wel zo? Ik ga het hebben over de duurzaamheid van bamboe kleding. Ik ga kijken naar de voordelen én de nadelen van dit materiaal. Aan het eind van dit artikel weet je of bamboe kleding wel of niet duurzaam is.

Voordelen van bamboe kleding

Bamboe kleding heeft een aantal grote voordelen. Het is namelijk:

· heel zacht voor de huid

· ademend

· antibacterieel

· UV-bestendig

· biologisch afbreekbaar

Als je kleding aanschaft, is het natuurlijk fijn als het aan een aantal criteria voldoet. Jij wilt natuurlijk graag dat je kleding lekker zit, goed ademt en mooi is. Maar het is ook fijn als je kleding duurzaam is. Dan weet je namelijk dat de kleding die je draagt niet slecht is voor het milieu. Bamboe kleding voldoet aan al deze criteria. Het is namelijk heel zacht voor de huid, ademend, antibacterieel en UV-bestendig. Daarnaast is het ook nog eens biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het materiaal na gebruik weer snel in de natuur wordt opgenomen. In een eerder artikel heb ik al besproken of bamboe duurzamer is dan gewoon hout, daarbij hebben we kunnen zien dat bamboe een erg duurzaam materiaal is, ook naast dat het biologisch afbreekbaar is.

Nadelen van bamboe kleding

Bamboe kleding heeft dus heel veel voordelen. Maar het heeft ook een aantal nadelen. Zo is het materiaal:· relatief duur· lastig te verkrijgen en niet altijd echt duurzaam. Bamboe kleding is dus relatief duur. Dit komt omdat het materiaal nog niet zo bekend is en er dus minder vraag naar is, waardoor er ook relatief weinig winkels zijn die bamboe kleding verkopen. en bamboe kleding dus ook lastig te verkrijgen is. Het is namelijk nog niet zo makkelijk om te producenten te vinden die dit materiaal gebruiken. Tot slot is bamboe kleding niet altijd echt duurzaam. Soms wordt het materiaal namelijk bewerkt met chemicaliën die slecht zijn voor het milieu. Dit maakt het materiaal minder duurzaam. Dit is echter niet vaak het geval en meestal is de bamboe kleding dan alsnog duurzamer dan vele andere kledingsoorten. Als je de bamboekleding koopt bij een echt duurzaam bedrijf kan je er ook gerust van uit gaan dat de kleding wel echt duurzaam is.

Dus is bamboe kleding duurzaam?

Ja, bamboe kleding is duurzaam, en duurzamer dan de meeste andere kledingsoorten. Het is een relatief nieuw materiaal, maar het heeft al heel veel voordelen. Het is namelijk heel zacht voor de huid, ademend, antibacterieel, UV-bestendig en biologisch afbreekbaar. Dit maakt het een duurzaam materiaal. Het heeft wel een aantal nadelen, maar deze wegen niet op tegen de voordelen en is een ideaal materiaal voor jouw kleding voor als je duurzamer wilt gaan leven.

Waar kan ik bamboe kleding kopen?

Mocht je. net zoals ik overtuigd zijn van de duurzaamheid van bamboe kleding, zoals bijvoorbeeld bamboe ondergoed, maar je weet niet waar je het kan kopen. Dan help ik je een handje. Hieronder geef ikamelijk een aantal tips voor duurzame winkels waar je bamboe kleding kan kopen.

Ik zou als eerste kijken naar de webwinkel bamboo basics. Hele goede webwinkel met goede reviews.

Een hele goede alternatieve optie is Bamigo. Ik raad dan ook aan om ze beiden eens te bekijken en uit te proberen.

Producten gemaakt van bamboe.

Aangezien je dit artikel leest denk ik dat jij interesse hebt in het kopen van producten gemaakt van bamboe. Op deze pagina heb ik een hele lijst gemaakt die je kunt bekijken. Maar hieronder zal ik er ook in het kort een aantal neerzetten die je eens zou kunnen bekijken.

  1. Bamboe Ondergoed. Een duurzaam en comfortabel alternatief voor normaal ondergoed. Je kunt bamboe ondergoed hier kopen.
  2. Bamboe Tandenborstels. Een duurzaam en comfortabel alternatief voor normaal tandenborstels, 100% composteerbaar na gebruik. Je kunt tandenborstels van bamboe bijvoorbeeld hier bestellen.
  3. Servetten en zakdoekjes. Zakdoeken gemaakt van bamboe zijn hier te koop. Dit zijn zakdoeken die je lekker kunt gebruiken en een top alternatief zijn voor normale papieren zakdoeken.
  4. Bamboe meubels. Bamboe is een sterk materiaal en dus ook perfect voor binnen of buiten meubels. Je kunt meubels gemaakt van bamboe bijvoorbeeld hier bestellen bij de blokker.
  5. Klamboes van bamboe werken net zo goed als de normale klamboes, ze zijn net zo goed alleen duurzamer. Klamboes van bamboe zijn bijvoorbeeld hier te koop.
  6. Bamboe Zitzak. Ook zitzakken hebben een alternatief van bamboe. Een zitzak van bamboe is bijvoorbeeld hier te bestellen.
  7. Bamboe kleding. Kleding is een van de meest gekochte producten ter wereld. Door kleding te kopen van bamboe belast je het milieu vele malen minder. Kleding gemaakt van bamboe kan je bijvoorbeeld hier kopen.
  8. Schuttingen van bamboe. Bijna iedereen heeft een schutting in de tuin. Schuttingen van bamboe zijn een sterker en milieuvriendelijker alternatief voor een houten schutting. Een bamboe schutting kan je bijvoorbeeld hier kopen bij bol.com.