Hoe duurzaam is een bamboe schutting

Hoe duurzaam is een bamboe schutting

Bamboe is een zeer populaire keuze voor tuinafwering, en niet alleen om esthetische redenen. Bamboe is namelijk een uiterst duurzaam materiaal dat vele jaren meegaat. In dit artikel zullen we kijken naar deze duurzaamheid en bespreken waarom bamboe schuttingen steeds vaker de voorkeur krijgen boven andere soorten tuinafwering.

Bamboe is een duurzaam materiaal dat vele jaren meegaat. Dit komt doordat bamboe een zeer sterke vezel heeft die niet makkelijk breekt of scheurt. Bamboe is ook een natuurlijke grassoort die zich snel herstelt. Wanneer een tak van de bamboeplant afbreekt, zal deze binnen een paar maanden aangroeien en weer net zo sterk zijn als voorheen. Dit maakt dat bamboe ook een zeer milieuvriendelijk materiaal is. Het is een zeer snel groeiende soort die niet veel water of mest nodig heeft om te kunnen groeien en die meerdere keren per jaar kan worden geoogst. Bovendien zijn er geen chemicaliën of insecticiden nodig om bamboe te laten groeien. Als je hier meer over wilt lezen heb ik hier al eerder een artikel over geschreven. In dat artikel wordt precies uitgelegd waarom bamboe een erg duurzame optie is als materiaal voor allerlei verschillende soorten producten. Een bamboe schutting is hier zeker geen uitzondering van.

Waarom zou je kiezen voor een bamboe schutting?

Een bamboe schutting is niet alleen duurzaam, maar ook zeer esthetisch. Bamboe schuttingen zijn er in verschillende stijlen en kunnen aangepast worden aan de stijl van je tuin. Ze zijn ook zeer eenvoudig zelf te plaatsen en je hoeft geen speciale tools of kennis hiervoor. Bamboe schuttingen zijn ook relatief goedkoop in aanschaf en onderhoud. Als je kiest voor een bamboe schutting, kies je dus voor een duurzame en esthetische afscheiding voor je tuin die je niet veel geld zal kosten.

Hoe lang gaat een bamboe schutting mee?

Een bamboe schutting gaat ongeveer tussen de 10 en 20 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de manier waarop je de schutting onderhoudt. Een houten schutting gaat ongeveer net zo lang mee, maar is wel gevoeliger voor weersinvloeden. Bamboe is namelijk een veel sterker materiaal dan hout en kan dus beter tegen wind en regen op.

Hoe duurzaam is een bamboe schutting in verhouding met andere schuttingen?

Bamboe gaat dus net zo lang mee als een normale schutting, als je een goede kwaliteit bamboe schutting neemt kan dit zelfs iets langer zijn. Maar, bamboe is een veel milieuvriendelijker materiaal dan hout. Zoals eerder al verteld, in dit artikel, komt dit door het feit dat bamboe een zeer snelgroeiende en duurzame soort is die niet veel water of mest nodig heeft om te kunnen groeien. Daarnaast filtert bamboe tijdens de groei ook nog eens meer co2 uit de lucht. Dit maakt bamboe een duurzame en milieuvriendelijke optie die er ook nog eens mooi uit ziet. Als je kiest voor een bamboe schutting, kies je dus voor een duurzame en milieuvriendelijke optie voor je tuin.

Wat kost een bamboe schutting?

Een schutting gemaakt van bamboe kan ongeveer 30 tot 70 euro per strekkende meter kosten. Een houten schutting kost ongeveer hetzelfde, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je de schutting vaker zal moeten schilderen of lakken om ervoor te zorgen dat de schutting zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft. Bamboe is een natuurlijk materiaal dat niet veel onderhoud nodig heeft en dat dus ook niet veel kost om te onderhouden. Een schutting gemaakt van bamboe kan dus op lange termijn veel goedkoper zijn. Bol.com heeft bijvoorbeeld een aantal goede opties te koop staan die je eens kunt bekijken.

Is bamboe de beste houtsoort voor een schutting?

Bamboe is een sterker materiaal dan andere houtsoorten en is beter bestand tegen de elementen, zo kan het bijvoorbeeld veel beter tegen vocht. Niet alleen is bamboe hierdoor een duurzamere optie, maar het zorgt ook voor een schutting die minder onderhoud vraagt. Daarnaast is bamboe een natuurlijke soort die niet veel water of mest nodig heeft om te kunnen groeien. Dit maakt bamboe niet alleen een duurzame, maar ook een milieuvriendelijke optie. Dit maakt bamboe in mijn mening zonder twijfel de beste hout soort voor een schutting.

Bamboe is dus een uiterst duurzaam materiaal dat vele jaren meegaat. Het is een natuurlijke soort die niet veel water of mest nodig heeft om te kunnen groeien, waardoor het een zeer milieuvriendelijk materiaal is. Bamboe schuttingen zijn er in verschillende stijlen en kunnen aangepast worden aan de stijl van je tuin. Ze zijn ook zeer eenvoudig zelf te plaatsen en je hoeft geen speciale tools of kennis hiervoor. Bamboe schuttingen zijn relatief goedkoop in aanschaf en onderhoud en gaan ongeveer 10 tot 20 jaar mee. Kortom, als je kiest voor een bamboe schutting, kies je voor een duurzame, milieuvriendelijke en esthetische afscheiding voor je tuin.

Producten gemaakt van bamboe.

Aangezien je dit artikel leest denk ik dat jij interesse hebt in het kopen van producten gemaakt van bamboe. Op deze pagina heb ik een hele lijst gemaakt die je kunt bekijken. Maar hieronder zal ik er ook in het kort een aantal neerzetten die je eens zou kunnen bekijken.

  1. Bamboe Ondergoed. Een duurzaam en comfortabel alternatief voor normaal ondergoed. Je kunt bamboe ondergoed hier kopen.
  2. Bamboe Tandenborstels. Een duurzaam en comfortabel alternatief voor normaal tandenborstels, 100% composteerbaar na gebruik. Je kunt tandenborstels van bamboe bijvoorbeeld hier bestellen.
  3. Servetten en zakdoekjes. Zakdoeken gemaakt van bamboe zijn hier te koop. Dit zijn zakdoeken die je lekker kunt gebruiken en een top alternatief zijn voor normale papieren zakdoeken.
  4. Bamboe meubels. Bamboe is een sterk materiaal en dus ook perfect voor binnen of buiten meubels. Je kunt meubels gemaakt van bamboe bijvoorbeeld hier bestellen bij de blokker.
  5. Klamboes van bamboe werken net zo goed als de normale klamboes, ze zijn net zo goed alleen duurzamer. Klamboes van bamboe zijn bijvoorbeeld hier te koop.
  6. Bamboe Zitzak. Ook zitzakken hebben een alternatief van bamboe. Een zitzak van bamboe is bijvoorbeeld hier te bestellen.
  7. Bamboe kleding. Kleding is een van de meest gekochte producten ter wereld. Door kleding te kopen van bamboe belast je het milieu vele malen minder. Kleding gemaakt van bamboe kan je bijvoorbeeld hier kopen.
  8. Schuttingen van bamboe. Bijna iedereen heeft een schutting in de tuin. Schuttingen van bamboe zijn een sterker en milieuvriendelijker alternatief voor een houten schutting. Een bamboe schutting kan je bijvoorbeeld hier kopen bij bol.com.