De bamboe tandenborstel, een duurzaam en ecologisch alternatief voor een tandenborstel

De bamboe tandenborstel, een duurzaam en ecologisch alternatief voor een tandenborstel

We hebben het vaak over hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen, of het nu gaat om het beperken van onze energie-inname of het kopen van meer duurzame producten. Een manier waarop je een echt verschil kunt maken, is door simpelweg te kiezen voor een bamboe tandenborstel in plaats van een plastic tandenborstel.

Waarom een tandenborstel van bamboe?

Een normale tandenborstel gebruikt plastic, zoals we allemaal weten is plastic een niet-biologisch afbreekbaar en schadelijk materiaal. Bamboe is daarentegen een natuurlijk, biologisch afbreekbaar materiaal dat groeit zonder kunstmest of pesticiden. Bamboe groeit daarnaast ook nog snel, zo snel zelfs dat het meerdere keren per jaar geoogst kan worden. Hierdoor is bamboe een van de meest mooie en ecologische materialen die je kunt gebruiken, dit is niet alleen het geval voor tandenborstels, maar ook voor

De bamboe tandenborstel in vergelijking met een normale tandenborstel

In vergelijking met een normale tandenborstel, is een bamboe tandenborstel ook nog eens beter voor je tanden en je mond. Een groot voordeel van bamboe is dat het antibacterieel werkt. Dit komt door een natuurlijke stof die in bamboe aanwezig is. Deze stof zorgt er voor dat bacteriën geen kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Dit is natuurlijk ideaal als je tandenborstel, want je wilt natuurlijk niet dat er bacteriën op je tandenborstel zitten. En, de belangrijkste, een bamboe tandenborstel is beter voor het milieu. Zoals we eerder al hebben gezien, is bamboe een biologisch afbreekbaar materiaal, wat betekent dat het niet schadelijk is voor het milieu. Je kunt een tandenborstel gemaakt van bamboe gewoon laten composteren in je composthoop of in de groene bal. Zorgt er wel even voor dat je de haartjes er af haalt, of het bovenste stukje afbreekt, de haartjes zijn helaas (nog) niet composteerbaar.

Een bamboe tandenborstel is een stuk beter voor het milieu. Als je kiest voor een bamboe tandenborstel, kies je er ook voor dat er minder plastic in de wereld terecht komt.

Is er ook een elektrische tandenborstel van bamboe?

Ja, er is tegenwoordig ook een elektrische tandenborstel van bamboe. Deze tandenborstel werkt op batterijen en heeft een aantal handige opties, zoals een 2 minuten timer en een stopwatch. Deze tandenborstel is net zo duurzaam en ecologisch als de normale bamboe tandenborstel, maar is wel net iets beter voor je tanden, een elektrisch tandenborstel zorgt er namelijk voor dat je tanden schoner worden en je tandvlees gezonder blijft. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de tandenborstel goed schoonmaakt, want je wilt natuurlijk niet dat je tandenborstel bacteriën verspreidt.

bamboe tandenborstel

Bamboe tandenborstel, review en ervaringen

Zelf heb ik de bamboe tandenborstel geprobeerd en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben! De tandenborstel ligt lekker in de hand en de haartjes zijn erg zacht, waardoor het fijn is om je tanden mee te borstelen. Ook blijven je tanden lekker schoon na het gebruik van de tandenborstel. De tandenborstel voelt stevig aan en ik denk dat hij wel even meegaat. Kortom, ik ben erg tevreden met deze tandenborstel en zou hem zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een duurzame en ecologische tandenborstel! Ook als ik kijk naar reviews op het internet dan zie ik dat de meeste mensen erg tevreden zijn met de tandenborstel. Het grootste nadeel wat ik tegenkom over bamboe tandenborstels is dat ze vaak zachte haartjes hebben, daar houd niet iedereen van. Ik persoonlijk ook niet, maar gelukkig hebben ze dat ook niet allemaal. Verder vinden mensen het vaak vervelend dat ze moeilijker uit elkaar te houden zijn omdat ze meestal allemaal volledig dezelfde kleur hebben. Dit is natuurlijk niet zo praktisch als de verschillende kleuren die je krijgt bij een set plastic tandenborstels. Gelukkig zijn ook die gewoon te vinden

Waar kan ik bamboe tandenborstel kopen?

Een bamboe tandenborstel is te vinden in veel duurzame winkels. Maar is ook gewoon te koop online, hier bij bijvoorbeeld bol.com. Deze set tandenborstels heeft meerdere kleuren en heeft wat hardere haartjes. Als je zelf even wilt kijken naar alle verschillende soorten bamboe tandenborstels, bijvoorbeeld omdat je juist een zachte tandenborstel wilt, dan kan je bijvoorbeeld hier even kijken. Als je liever een elektrische bamboe tandenborstel wilt, dan zou ik deze aanraden.

Producten gemaakt van bamboe.

Aangezien je dit artikel leest denk ik dat jij interesse hebt in het kopen van producten gemaakt van bamboe. Op deze pagina heb ik een hele lijst gemaakt die je kunt bekijken. Maar hieronder zal ik er ook in het kort een aantal neerzetten die je eens zou kunnen bekijken.

  1. Bamboe Ondergoed. Een duurzaam en comfortabel alternatief voor normaal ondergoed. Je kunt bamboe ondergoed hier kopen.
  2. Bamboe Tandenborstels. Een duurzaam en comfortabel alternatief voor normaal tandenborstels, 100% composteerbaar na gebruik. Je kunt tandenborstels van bamboe bijvoorbeeld hier bestellen.
  3. Servetten en zakdoekjes. Zakdoeken gemaakt van bamboe zijn hier te koop. Dit zijn zakdoeken die je lekker kunt gebruiken en een top alternatief zijn voor normale papieren zakdoeken.
  4. Bamboe meubels. Bamboe is een sterk materiaal en dus ook perfect voor binnen of buiten meubels. Je kunt meubels gemaakt van bamboe bijvoorbeeld hier bestellen bij de blokker.
  5. Klamboes van bamboe werken net zo goed als de normale klamboes, ze zijn net zo goed alleen duurzamer. Klamboes van bamboe zijn bijvoorbeeld hier te koop.
  6. Bamboe Zitzak. Ook zitzakken hebben een alternatief van bamboe. Een zitzak van bamboe is bijvoorbeeld hier te bestellen.
  7. Bamboe kleding. Kleding is een van de meest gekochte producten ter wereld. Door kleding te kopen van bamboe belast je het milieu vele malen minder. Kleding gemaakt van bamboe kan je bijvoorbeeld hier kopen.
  8. Schuttingen van bamboe. Bijna iedereen heeft een schutting in de tuin. Schuttingen van bamboe zijn een sterker en milieuvriendelijker alternatief voor een houten schutting. Een bamboe schutting kan je bijvoorbeeld hier kopen bij bol.com.